Behovet for god ledelse har aldrig været større i Danmark. De udefrakommende kræfter, der presser danske virksomheder til hele tiden at præstere bedre, forsvinder ikke igen. Det er mere sandsynligt, at de skærpes yderligere.
”I Danmark er vi mere effektive og kreative end andre.” Sådan lyder det stadig fra mange danske ledere og politikere. Måske gjaldt det for 10 år siden, men verden er anderledes nu!
Globaliseringen buldrer derudaf og hele 20% af danske lønmodtagere i den private sektor arbejder i virksomheder, der er udenlandsk ejede. Ligeledes har 20% af alle danske virksomheder med over 50 ansatte outsourcet til udlandet.
Mange danske virksomheder har fundet ud af, at outsourcing ikke altid er lykken og har trukket opgaver tilbage til Danmark. Men danske ledere overraskes også gang på gang over, hvor hård konkurrencen fra lande som Indien og Kina er blevet.
Væk er de dage, hvor lønnen udgjorde den afgørende forskel. Virksomheder i BRIC-landene har i dag de samme højteknologiske muligheder, som vi har i Danmark. Kina blev i 2013 det land i verden, hvor salget af industrirobotter var størst – og næsten lige så stort som hele EU tilsammen.
Det handler ikke om at være pessimistisk på vegne af dansk erhvervsliv. Det handler om at fokusere kræfterne der, hvor de giver det bedste udbytte.
Det handler om ledelse.
God ledelse er forskellen mellem virksomheder, der klarer sig, og virksomheder, der klarer sig fremragende. De bedste og mest konkurrencedygtige virksomheder bliver styrret af fremragende ledere. Og dygtige ledere er både bedre til at tiltrække og udvikle de bedste talenter.
Hvad kvaliteten af ledelse angår, er der også en normalfordeling. Nogle ledere og ledelseskulturer rager højt op over alle andre, og deres resultater er stormskridt foran konkurrenternes. Nogle sakker bagud i den anden ende af skalaen, og det er ikke sjovt. Det store midterfelt klarer sig på det jævne, men rummer et stort, uudnyttet potentiale for Danmark.
Det interessante for os er, at stort set alle virksomheder med fordel kan optimere deres ledelse – og dermed gøre noget for at forbedre deres konkurrenceevne.
I Hansen Toft har vi lært, at bedre ledelse er en løftestang for hele virksomheden. Ved at flytte på marginalerne i ledelsens præstation kan virksomheden rykke eksponentielt på resultaterne. Det er det, der tænder os og får os ud af sengen på en ellers mørk decembermorgen. Og det er det, der driver vores lederudvælgelse, lederudvikling og forandringsprocesser.
Det er også derfor, vi begynder at blogge. Vi forestiller os ikke, at nogle enkelte blogs vil forandre verden. Men vi tror på, at marginale forbedringer og danske lederes evne til hele tiden at udvikle sig kan have stor betydning. Vores partnere og konsulenter har noget på hjerte, når det angår de mange aspekter af ledelsespræstation. Det er dét, vi skal leve af. Når verden buldrer fremad, buldrer vi med. Derfor deler vi gerne.
Velkommen til vores blog. Det handler om ledelse.
Der er intet galt med ambitioner og karriereplaner. Men de har det med at...
”Jeg er overbevist om, at den perfekthedskultur, de unge er vokset op i, udgør...
CEO’ens rolle er under forandring. Det samme er bestyrelsens, og det stiller nye krav...